maanantai 21. helmikuuta 2011

Minä kynsiharrastajana

Sonnen blogissa oli haaste kaikille kynsibloggareille kertoa itsestään kynsiharrastajana.

Tämän blogin ensimmäisessa postauksessa on toki kerrottu jo jotain, mutta kerrotaan nyt vielä lisää! Voisin vaikka listata:

Aloitetaan vaikka ihan semmoisella kynsifakta-osiolla:

1. Olen lakannut kynsiä melkein aina. Välillä olen tehnyt sellaisia töitä, joissa ei voinut pitää pitkiä kynsiä, eikä käyttää lakkaa, tämä jakso kesti noin 3 vuotta.
Nykyinen työni sallii ihan millaiset lakkaukset tai kynnet vaan, mikä on ihanaa. No, ehkä neon värit jäävät pois, eivätkä ne ihan minua ole muutenkaan.

2. Minulla on luonnonkynnet. Luojanluomana melko vahvat, ja ainoastaan yksi kynsi on viimeisen 9 kuukauden aikana murtunut. Olen kerran kokeillut rakennekynsiä, sekä geelejä että akryylejä, mutta periaate niihin on vähän tämmöinen "onhan ne nätit, mutta en mää ala maksaa" (Hyvä motto moneen muuhunkin :)

3. Jos kynnet ovatkin vahvat, ne tuntuvat kasvavan hitaasti. Erityisesti etusormet tuntuvat toivottomilta, ne eivät vaan kasva. Kaikenlisäksi ne kasvavat luontaisesti vähän kieroon, joten niitä saa viilailla useammin, tietty myös kuluvat eniten koska teen paljon töitä tietokoneella naputellen, ja kirjoitan etusormilla.

Kynnet ilman lakkaa. HITTO tuota etusrmea, vihaan sitä! Keinovalo vähän korostaa keltaisuutta, tokihan ne vähän ovat kellastuneet mutta oikeasti ei noin pahasti. KAS-VA-KAAaaa..

4. Haluisin kynsiini tylpän muodon, ja olen onnistunut nyt kasvattamaan sen aika hyväksi vasemman käden kaikkiin sormiin, paitsi etusormeen. Oikeassa kasvatusta vaativat vielä etu-ja keskisormi. Mielestäni blogimaailman kauneimman malliset kynnet ovat Brunon. Aivan ihanat!

5. En ole koskaan purrut kynsiäni, mutta stressissä revin kynsinauhoja, ennen aika pahastikin. Pitemmillä kynsillä tämä tapa on jäänyt, onneksi. Kynsinauhani ovat silti ikuinen ongelmakohtani, hyvä ja helppokäyttöinen öljy edelleen ostolistalla..

Ehkä tämä riittää itse kynsistä.

Sitten jos vielä tästä harrastuksesta:

1. Kiinnostuin kynsien koristelusta vasta viime kesänä, matkallamme Vietnamiin. Homma tuotti aluksi ihan käsittämätöntä tuskaa, mutta voi sitä fiilistä kun sain ensimmäiset mielestäni kauniit kynnet tehtyä! Olen ehdottomasti "harjoitteleva harrastelija", ja etsin insipiraatiota ja hyviä harjoituksia useista blogeista. Ja kyllä, pitää sanoa että itselle on tuottanut suuresti iloa huomata kehittyneensä. Harjoitukset jatkuvat :)

Nämä kynnet viime elokuulta, ajalta ennen blogia. Olin lopputulokseen silloin todella tyytyväinen, ideana toimi "mustalaishuivi". Nämä oli niitä alkuaikojen "onnen tunteita" aiheuttavia onnistuneita kynsiä, nyt kun näitä kattoo, niin.. tosi helpot. Kuvakin ajalta ennen kuin keksin miten saan kynnet kuvattua edes suhteellisen järkevästi tuolla kameralla.

2. Omistan ehkä 60(?) kynsilakkaa, enkä siis erityisesti keräile lakkoja. Tavoitteenani on toimiva kokoelma erilaisia ja värisiä lakkoja. Lisäksi omistan Konadin lakoista useimmat perusvärit, tällä hetkellä löytyy: musta, valkea, punainen, vihreä, sininen, kulta. Yksi ainoa aluslakka, ja muutama päällyslakka.
Olen toivottoman koukussa pikakuivattajaan, ja älyttömän kärsimätön eli en tosiaankaan jaksa kuivatella lakkoja varttia pidempään.

3. Lempivärejäni -ei varmaan tule yllätyksenä ovat pinkit, fuksiat, punaiset, kulta, valkea, musta ja harmaa. Heti kakkosenä violetit, oranssit ja korallit. Kolmosena nudet, siniset ja mintunvihreä, häntäpäähän jää tummatvihreät, ruskeat "mutalakat" ja ehkä mattalakat yleensä.
Ja cracklet. En tykkää. Niin ja ne neot, eieieiieii.. olen liian vanha niihin :)

4. Lempilakkamerkkini taitaa olla Zoya. En oikein edes tiedä miksi, joku niissä vaan on niin älyttömän herkullista. En omista muuten ainoatakaan Opia.
En myöskään seuraa erityisemmin mitään trendejä, toki blogeista luen ja swatchitkin katson.

Reverie lakkoja keväältä 2010

Ihana Sparkle-kokoelma, kesä 2010

5. Lakkaan kynsiä aina kun ehdin. Kynsienlakkailu toimii minulle myös eräänlaisena "taideterapiana" aika erilaisen työn ja muun hässäkän vastapainoksi. Valitettavasti viime aikoina en ole kunnolla ehtinyt kuin kerran, pari viikossa. Kynsiä lakatessa murheet unohtuu, sitäpaitsi -taidan olla koukussa asetonin hajuun.

6. Koristekokoelma sisältää tällä hetkellä: pari hyrrää erikokoisia strasseja, helmenpuolikkaita, koristenauhaa, VAIN 6 konad laattaa, kasan tarroja, pieniä tähtiä, irtoglitter-pölyä ja muutaman nail art lakan. Se on siis suhteellisen suppea, mutta laajenee pikkuhiljaa. Niin ja akryylivärit, joita en ole pahemmin testaillut, koska vasemman käden koordinaatio on aika huono -joskin kehittynyt! Toki myös työvälineet eli siveltimet ja muutaman dotting-toolin.

7. Olen päästänyt perfektionismistä vähän irti. Olin alkuun ihan käsittämättömän tarkka, mutta nykyään pienehköt virheet saavat jäädä. Teen kynsiä siis mieluummin rennolla otteella, kuin tuskan hiki otsalla. Pääasia että lopputulos miellyttää itseä :)

8. Tämä blogi syntyi oikeastaan omaksi ilokseni ja harrastukseni tueksi. Halusin paikan johon tallantaa lakkauksia, lukijoitakin on muutama kertynyt, mikä toki motivoi tätäkin päivittämään. En ole tätä blogia missään erityisemmin mainostanut, ja lähipiiristäni olen antanut blogin osoitteen vain kolmelle ystävälleni. Tämä blogi on siis harrastuksena "omani", ja sellaisena tulee pysymäänkin.

Olisko se ollut siinä? Kysykää toki jos jotain tulee mieleen, vastaan mielelläni :)

Laitan haasteen eteenpäin kaikille :)

2 kommenttia:

JanettePunk kirjoitti...

Mulla on tuo cesarssin kynsinauhaöljy, sellaienn kynä joten on kyllä niin hyvä, siisti, käyttää :) Olipas kiva lukia sun "historia" :)

Heidi kirjoitti...

Hei joo, mä tiedänkin sen! Taidan tilata ens kerralla kun sieltä ostan :)
Tätä oli muuten tosi kiva kirjoittaa :)